9 interieurtips voor een hoog plafond

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

9 interieurtips voor hoog plafond - Inspiratie en ideeën

Een woning met een hoog plafond geeft u als bewoner de mogelijkheid om creatief te zijn. Er is namelijk veel ruimte waar u uw creativiteit op kunt uitleven. Een kamer met een hoog plafond heeft van zichzelf al een luxe uitstraling, aan u de taak om er nog een extra draai aan te geven. In deze blog inspireren wij u met negen interieurtips voor uw eigen kamer met hoog plafond.

Een hoge kamer inrichten? 9 ideeën ter inspiratie

Laat u hieronder inspireren door deze negen ideeën voor uw eigen woning met hoog plafond.

1. Kunst aan of op de muur

Een hoog plafond betekent dat u ook hoge muren heeft. Deze muren lenen zich uitstekend voor het ophangen van kunst. Eén groot schilderij of meerdere kleinere schilderijen zullen de kamer al een stuk meer sfeer geven. Meerdere schilderijen boven en onder elkaar kunnen ervoor zorgen dat de kamer minder groot lijkt en dus gezellig en knus oogt.

2. Groots licht

Vul de ruimte niet alleen met kunst en andere meubels, maar ook met licht. De verlichting speelt een grote rol in de sfeer van de kamer. Waar je met een verlicht plafond de kamer stijlvol maakt, kun je met een grote, aanwezige lamp de kamer knus en warm maken. Door de hanglamp hoog aan het plafond te hangen, blijft de kamer erg ruim ogen. Wilt u de kamer juist kleiner laten ogen? Dan kunt u de lamp beter langer hangen.

Gekleurde spanplafonds van Plameco

Laat je kamer warm en knus ogen door sfeervolle hanglampen

 

3. Lange gordijnen hoog plafond

Geef de hoge kamer een huiselijk gevoel door te kiezen voor gordijnen die tot de vloer komen. De gordijnen zullen u niet alleen voorzien van privacy. Door de lengte van de gordijnen wordt de kamer huiselijk, sfeervol, chique en warm. De lange gordijnen zullen zelfs letterlijk zorgen voor warmte. Ze houden namelijk de warmte in de kamer beter vast dan kortere gordijnen.

4. Houten balken tegen plafond

Hout zorgt voor karakter in een huis. Ongeacht welk karakter u in uw kamer nastreeft, hout kan ervoor zorgen. Houten balken tegen het plafond geven hier bevestiging op. Laat de balken onbeschilderd als u een industriële of landelijke uitstraling wilt en schilder de balken wit of zwart voor een meer moderne uitstraling. De houten plafondbalken passen dus zowel bij een oud huis als bij een moderne woning.

Gekleurde spanplafonds van Plameco

Houten balken aan het plafond geven de woning karakter

5. Spelen met kleur

Vindt u het plafond eigenlijk te hoog? Zorg dan dat u uw plafond mat bewerkt of met een donkere kleur bewerkt. De donkere kleur zorgt ervoor dat het plafond lager lijkt. Het plafond hoeft niet per se zwart of bruin te zijn, zorg er alleen voor dat de plafond een paar tinten donkerder is dan de muren in de kamer. Als u de hoogte juist wilt benadrukken is een lichte plafondkleur of plafond met hoogglans aan te raden.

6. Uitgesneden plafond

Een uitgesneden plafond is een voorbeeld van een bijzonder woonkamerdesign. Door het middenstuk van het plafond uit te snijden creëert u meerdere plafondlagen. De lagen kunt u accentueren door de juiste plafondverlichting.

Gekleurde spanplafonds van Plameco

Een uitgesneden plafond leent zich goed voor een 360 graden plafondverlichting

7. Grote voorwerpen

Met een hoog plafond en grote muren heeft u nou eenmaal meer keuze. Een mooi voorbeeld is het gebruikmaken van grote voorwerpen. In een lage kamer komen grote voorwerpen al snel lomp over. In een hoge kamer heeft u wel de vrijheid om met grote voorwerpen te experimenteren. Denk hierbij aan grote kasten, stoelen, potten, lampen of andere creatieve ideeën.

8. Een lichtstraat

Met een lichtstraat wordt alle aandacht naar het plafond getrokken. Of het nou een echte lichtstraat of een lichtstraat met kunstlicht is, het geeft uw kamer gegarandeerd een luxe uitstraling! De lichtstraat is een mooie toevoeging in bijvoorbeeld uw huiskamer of gang.

Gekleurde spanplafonds van Plameco

Een lichtstraat aan uw hoge plafond? Dat valt gegarandeerd op!

9. Een extra ruimte creëren

Wat te doen met de inrichting van een hoge kamer? Een goede optie is om een extra ruimte te creëren. U hoeft dan geen tussenvloer te leggen, maar u creëert wel meer ruimte met een vide. Ee vide is een kleine ruimte waar u bijvoorbeeld uw favoriete boeken kunt lezen of een intiem gesprek kunt voeren.

Genoeg inspiratie? Laat u adviseren!

Hopelijk heeft u al enige ideeën opgedaan voor het interieur van uw kamer met een hoog plafond. Wilt u meer weten over bepaalde ideeën of heeft u een andere vraag? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Liever zelf verder zoeken naar de juiste verlichting voor uw kamer? Dan kunt de onze gratis brochure aanvragen.


Badkamer plafond

Woonkamer plafond

Keukenplafond

Spanplafond ideeen badkamer
 
Spanplafond in de woonkamer
 
Spanplafond inspiratie keuken
 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"