Afzuigkap inbouwen in plafond: alle voordelen en tips op een rij

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Afzuigkap inbouwen in plafond: alle voordelen en tips op een rij

Een afzuigkap inbouwen in uw keukenplafond heeft vele praktische én esthetische voordelen! Mensen houden vaak niet van een grote, logge afzuigkap in de keuken. Het hangt in de weg, ziet er niet mooi uit, is vettig en stoffig en moeilijk schoon te maken. Laat staan het aantal keer dat we ons hoofd stoten aan de afzuigkap!

Zeer irritant, maar gemakkelijk op te lossen door een afzuigkap in het plafond van uw keuken te laten integreren. Alle genoemde problemen worden opgelost en u geniet wel van de voordelen van een afzuigkap, maar hoeft zich niet meer te ergeren aan de nadelen.

De voordelen van een inbouw afzuigkap in uw keukenplafond

Een afzuigkap in laten bouwen in het plafond van uw keuken brengt vele voordelen met zich mee. Zo is het mooier en praktischer. U hoeft ook geen afzuigkap uit te kiezen die én voldoende vermogen heeft om de lucht in uw huis te filteren én er ook nog eens mooi genoeg uitziet om steeds tegenaan te kijken. Een afzuigkap is tenslotte een groot apparaat en neemt veel ruimte op in uw keuken.

U hoeft een plafondafzuigkap veel minder vaak schoon te maken. U moet natuurlijk wel, net zoals bij een standaard afzuigkap, de roosters regelmatig ontvetten, maar dat gaat bij een inbouwafzuigkap net zo gemakkelijk.

U kunt er zo bij met een stevige keukentrap om de roosters te verwijderen en ze schoon te maken door ze te wassen in de vaatwasser. De buitenkant van de afzuigkap hoeft u echter niet te reinigen zoals bij een standaard afzuigkap wel het geval is. Door de hoeveelheid vet en stof kan dit normaal gesproken een vervelende klus zijn dat u nu, met een inbouw afzuigkap, bespaard blijft.

Vooral als u kookt op een kookeiland, creëert u met een inbouwafzuigkap in uw keukenplafond een heel ruimtelijk effect. Uw zicht en uw blikveld worden niet langer gehinderd door een grote, logge afzuigkap, u stoot uw hoofd niet meer en de keuken voelt groter en ruimer aan.

Hoe wordt een inbouwafzuigkap geplaatst in het plafond?

Als u een afzuigkap wilt laten inbouwen in het plafond, kies dan voor een gedeeltelijk of geheel verlaagd plafond in de betreffende ruimte. Het bestaande plafond moet verlaagd worden om voldoende ruimte te bieden aan het afzuigsysteem en niets anders in de weg te zitten.

Een inbouwafzuigkap in het plafond bestaat uit een groot aanzuigvlak dat groter is dan uw kookoppervlak. Zo vangt het omliggende deel van uw plafond geen vet. Daarachter zit een filtersysteem en een ventilatiekanaal. Geuren en vet worden uit de lucht gefilterd en reukloos terug naar binnen of naar buiten geblazen.

Veel afzuigkappen bieden recirculatie, waarbij de gefilterde, reukloze lucht terug uw woning in gaat. Op die manier hoeft u niet langer te zorgen voor een ventilatiekanaal naar buiten toe. Heeft u dit echter al of is het geen probleem om aan te leggen, dan kan de gefilterde, reukloze lucht ook naar buiten worden geblazen.

Door het geheel in te laten bouwen in een verlaagd plafond heeft u twee aparte, veilige plafondlagen waar niets elkaar in de weg zit. Met een Plameco spanplafond kunt u uw keukenplafond gedeeltelijk te verlagen, bijvoorbeeld als u een grote of open keuken heeft.

Natuurlijk kunt u ook het gehele plafond verlagen en meteen voorzien van isolatiemateriaal, ingebouwde verlichting en zelfs ingebouwde speakers voor muziek.

Waar moet u rekening mee houden bij een inbouwafzuigkap?

Let op de grootte van de ruimte. Gaat het slechts om een kleine keuken of heeft u een grote open keuken?

Houdt altijd rekening met het vermogen van uw afzuigkap. Bij grote ruimtes is meer vermogen nodig dan bij een kleine ruimte. Het geluid dat bij meer vermogen gepaard gaat, is tegenwoordig erg schappelijk. Ook hebben de meeste afzuigkappen verschillende standen of timers waarmee het apparaat vanzelf stilvalt.

Inbouwverlichting en andere mogelijkheden bespreken

In de afzuigkap is vaak inbouwverlichting aanwezig, maar als u toch in samenwerking met Plameco uw plafond wilt laten verlagen, dan kunt u meteen kiezen voor ingebouwde plafondverlichting. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een inbouwafzuigkap in uw verlaagde Plameco spanplafond en wat er allemaal mogelijk is? Neem dan gerust eens contact op voor een vrijblijvende afspraak! Wij informeren u graag.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"