Airco- of ventilatiesysteem in het plafond: voordelen en tips

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Airco- of ventilatiesysteem in het plafond: voordelen en tips

Zit u in de winter te bibberen bij de verwarming en moet u in de zomer verkoeling zoeken bij de ventilator? Dan is het inbouwen van een airco in uw woning of kantoor wellicht een goede optie. Wanneer u kiest voor een verlaagd Plameco spanplafond, kunt u een airco of ventilatiesysteem laten inbouwen voor een continu prettige temperatuur. In deze blog leest u meer over de mogelijkheden.

Ingebouwde airco thuis of op de zaak

Niet alleen in uw woning maar ook op kantoor, in uw winkel of als eigenaar van een café of restaurant, wilt u uw bezoekers een aangename ervaring geven. Een prettige luchttemperatuur is daarbij erg belangrijk. Door een airco- of ventilatiesysteem in te laten bouwen in het plafond zorgt u niet alleen voor een aangename temperatuur, maar kunt u ook genieten van andere voordelen.

Voordelen van ingebouwde airco of ventilatiesysteem

  • Wanneer u kiest voor een verlaagd Plameco spanplafond, kunt u niet alleen airco laten inbouwen, maar ook verlichting, isolatiemateriaal of boxen. U werkt alle buizen en bedrading meteen netjes weg en het plafond ziet er strak en keurig uit.
  • Uw ingebouwde airco-systeem geeft nauwelijks geluidsoverlast, in tegenstelling tot sommige losstaande systemen. De airco komt netjes achter een designrooster in het plafond, zodat het geheel er mooi uitziet.
  • Een ingebouwde airco is geschikt voor vrijwel elke ruimte: thuis, op kantoor, in de winkel en zelfs in musea of bioscopen. U geeft hiermee uw bezoekers, klanten en medewerkers een aangename ervaring waardoor ze zich prettiger zullen voelen.

Tips voor plafond ventilatie

Tip: plaats het ventilatierooster van de airco in het midden van het plafond, zodat de lucht alle kanten op wordt verspreid. Is de ruimte te groot voor één ventilatiepunt? Dan kunt meerdere ventilatiepunten aansluiten die op verschillende plekken in het plafond hun werk doen.

Tip: wilt u airco in meerdere kamers of ruimtes? Dan kunt u kiezen voor een centraal systeem dat het gehele pand op temperatuur houdt. Wilt u echter in de verschillende ruimtes de temperatuur individueel kunnen instellen? Dan kunt u ook losse plafondunits laten plaatsen.

Inbouw airco in het plafond

In een verlaagd plafond wordt bij het inbouwen van een aircosysteem meestal gekozen voor een cassettemodel. De airco en ventilatiebuizen worden netjes in het verlaagde plafond weggewerkt en u heeft er geen omkijken meer naar. U ziet alleen een mooi designrooster in het plafond en geniet van de aangename lucht.

De perfecte oplossing van het Plameco spanplafond

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het wegwerken van verschillende units in een verlaagd Plameco spanplafond? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Plameco biedt spanplafonds in verschillende materialen en kleuren. Een ervaren deskundige kan kosteloos bij u langskomen om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"