Een zwart plafond: de voor- en nadelen

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Een zwart plafond: de voor- en nadelen

We schreven al eerder over het kiezen van een kleur voor het plafond. Een van de mogelijkheden die wij noemden was een zwart plafond. Wellicht bent u hier nog niet helemaal van overtuigd. Daarom vertellen wij u graag meer over de voor- en nadelen van een zwart plafond.
 

Een zwart plafond in de woonkamer

Door te kiezen voor een zwart woonkamerplafond kunt u de kamer intiemer, gezelliger en stijlvoller maken. Wellicht denkt u bij ‘gezellig’ niet direct aan zwart, maar met een zwart woonkamerplafond oogt de kamer iets lager en daardoor kleiner. Vooral bij grote kamers is zwart een goede keuze. Indien u een verlaagd plafond in de woonkamer hebt, is zwart niet per se de beste kleur, omdat het plafond daardoor nog lager lijkt.

De woonkamer is ook een perfecte kamer om mee te experimenteren. U heeft waarschijnlijk veel tijd en moeite gestoken in de aankleding, het uitkiezen van de juiste meubels en de sfeer die de woonkamer uitstraalt. Kiest u voor een zwart plafond, dan is dit een gewaagde keuze die niet veel voorkomt. Het resultaat is stijlvol en chic; het zal u verbazen! Ook het schilderen van een houten plafond in een variatie van zwart zal een prachtig, effen en rustig effect geven.
 

Een zwart plafond in de badkamer

Heeft u in uw badkamer ook zo’n standaard wit plafonnetje met een eenzame plafonnière? Zonde, aangezien een zwart badkamerplafond een prachtig resultaat oplevert. Uw badkamer ziet er met een zwart plafond meteen een stuk chiquer en indrukwekkender uit.

Goedgeplaatste spots zorgen voor de juiste verlichting en vooral houten badkamermeubels staan prachtig bij een zwart badkamerplafond. Als u ook nog de rand boven de tegels zwart verft in plaats van wit laat, zult u met veel plezier genieten van uw stijlvolle badkamer.

Plameco een zwart woonkamerplafond

Een zwart slaapkamerplafond

Heeft u wel eens overwogen om uw slaapkamerplafond zwart te verven? Vooral in combinatie met spots en donkere of houten meubels, kunt u met een zwart plafond een prachtige, rustgevende sfeer creëren.

Zelfs voor een kinderkamer is een zwart plafond een goede keuze, bijvoorbeeld als u kiest voor het nabootsen van een sterrenhemel. Bij Plameco bieden wij de mogelijkheid om dit te realiseren. Met een zwart spanplafond en prachtige lichtjes, kan uw kind ’s avonds kijken naar een schitterend mooie sterrenhemel.
 

Zwart in de keuken

Bij bijna elke keuken staat een zwart plafond prachtig. In deze kamer past zwart bij de meeste stijlen en kleuren. Bij witte, bij houten of donkere kastjes, een zwart plafond maakt uw keuken helemaal af. In deze prachtige, stijlvolle kamer wilt u vast graag gasten ontvangen!

Plameco een zwart woonkamerplafond

Het realiseren van een zwart plafond

Bent u overtuigd? Dan zijn er verscheidene manieren om een zwart plafond te realiseren. U kunt er natuurlijk voor kiezen om het plafond zwart te verven, u kunt het plafond ook meteen in zwart laten stucen of u kunt kiezen voor een Plameco plafond.

Bij een Plameco spanplafond, dat al in één dag wordt geplaatst, zijn ook in het zwart verschillende mogelijkheden. Denkt u hierbij niet alleen aan de intensiteit van de kleur, maar ook aan het type plafond. Zo is een Plameco plafond onder andere  verkrijgbaar in hoogglans, mat en in verschillende mate van lichtdoorlatendheid. Daarnaast is hierbij ook de verlichting geheel naar wens aanpasbaar.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op en een van onze deskundige adviseurs komt graag een keer vrijblijvend bij u langs!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"