Hoe wordt een plafond gemaakt?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Hoe wordt een plafond gemaakt?

Bij Plameco maken wij hele bijzondere plafonds van sterk materiaal. Als u door Plameco een prachtig nieuw spanplafond voor uw woning of kantoor wilt laten maken, dan bent u wellicht benieuwd hoe wij die plafonds dan maken. Wij vertellen u graag meer over ons proces.

Spanplafond details

Een stukje geschiedenis over Plameco

Plameco werd in 1982 opgericht door Jo Spanjers. Door zijn ervaringen met zijn timmerbedrijf kwam hij op het idee om spanplafonds te gaan maken; plafonds die duurzaam en gemakkelijk in het onderhoud zijn, gemakkelijk te plaatsen zijn en ook nog eens vochtbestendig en schimmel- en algwerend zijn.

Al snel ging hij samenwerkingen aan met enthousiaste franchisepartners in Nederland, België en Duitsland. In 2003 waren er in Duitsland 50 franchisepartners en in 2006 al 100 franchisepartners in totaal. Na een verhuizing en uitbreiding naar Luxemburg en Oostenrijk, sloot in 2014 de 150e franchisepartner zich aan bij Plameco.

Ons bedrijf is continu aan het groeien, ontwikkelen en uitbreiden. Inmiddels hebben meer dan 185 vakbedrijven zich bij ons aangesloten.

De ontwikkeling van het Plameco plafondsysteem

In 1992 verkreeg Plameco het patent op haar eigen unieke plafondsysteem. Hiermee werd het mogelijk om een spanplafond binnen een dag te plaatsen. Daarbij kwam ook dat er geen bouwafval nagelaten werd en dat de meubels gewoon konden blijven staan.

Het Plameco plafondsysteem ontwikkelde zich in rap tempo verder. Zo werd vanaf 2006 nieuw materiaal gebruikt, waarbij het mogelijk werd om spanplafonds zonder naad tot 5 meter breed te maken. Ook de fotoplafonds en een klik-in systeem voor ingebouwde verlichting werden in gebruik genomen. Vanaf 2011 zijn randloze spanplafonds ook mogelijk.

Het materiaal dat wij gebruiken voor onze plafonds

Wij gebruiken een hoogwaardige, elastische kunststof die is voorzien van verschillende coatings. Het materiaal dat wij gebruiken blijven wij doorontwikkelen, zodat onze plafonds gegarandeerd een lange levensduur hebben met behoud van kwaliteit.

Door de lange levensduur en het minimale gebruik van materiaal is een Plameco spanplafond een duurzame keuze. Er zijn zelfs klanten die na 30 jaar nog steeds van een Plameco spanplafond genieten, omdat het eruit ziet zoals op de dag dat het geplaatst werd.

Het materiaal dat wij gebruiken voldoet aan de Europese brandveiligheidsclassificatie (EN13501-1) ‘B-s2, d0’ en mag zelfs in openbare ruimtes gebruikt worden. Het is ook nog eens vochtbestendig en alg- en schimmelwerend, waardoor het perfect is voor vochtige ruimtes zoals sportscholen, zwembaden en zelfs sauna’s.

Trots op ons product

Plameco is trots op de vele prijzen en onderscheidingen die het de afgelopen jaren gewonnen heeft en wij gaan met veel plezier door met het ontwikkelen van onze systemen en materialen. Wij hopen nog velen blij te maken met een duurzaam en mooi plafond!

Wilt u weten of een Plameco spanplafond geschikt is voor uw wensen, in uw woning of bedrijf? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op!

Een Plameco medewerker kan u voorzien van antwoorden op al uw vragen over kleuren, plafondhoogtes, ingebouwde verlichting, enzovoorts. Er is zóveel mogelijk met onze plafonds, dat wij uw wensen vast en zeker werkelijkheid kunnen laten worden.


Badkamer plafond

Woonkamer plafond

Keukenplafond

Spanplafond ideeen badkamer
 
Spanplafond in de woonkamer
 
Spanplafond inspiratie keuken
 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"