Hoe ziet een modern plafond eruit?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Hoe ziet een modern plafond eruit?

Wanneer u uw woning gaat inrichten, waar let u dan op? De meeste mensen kijken vooral naar de muren, vloer en het aankleden van de ruimte. Het plafond wordt wit, vaak strak in de verf en hooguit met een sierlijst langs de randen. Vandaag de dag hoeft een plafond echt niet meer alleen wit te zijn. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos.

Welke stijl u kiest is afhankelijk van de stijl van het huis en interieur. Een moderne uitstraling wordt steeds populairder, maar hoe vertaalt deze stijl zich naar het plafond?

Modern plafond met rood element

Verschillende uitingen van een modern plafond

Bij modern denken de meeste mensen waarschijnlijk aan strak en toch ook weer wit. Dat is inderdaad één van de mogelijkheden. Toch kunt u met lijsten, hoogteverschillen en verlichting variaties aanbrengen op het moderne plafond.

Speel met vlakken

Wanneer de basis strak is, kunt u met lijsten of kleuren verschillende vlakken maken op het plafond. Met sierlijsten kunt u het plafond wat ‘breken’ en speelt u tegelijkertijd met hoogteverschillen. Door meerdere kleuren te gebruiken, kunt u ook het gebruik van de ruimte markeren. Zo kunt u bijvoorbeeld het woongedeelte visueel afscheiden van de eetkamer of de keuken. Of maak alleen boven de eettafel één groot gekleurd vlak wat aansluit bij de kleuren van de meubels.

Modern Plameco spanplafond

Creëer hoogteverschillen

Bij een modern plafond is het ook mogelijk om hoogteverschillen te creëren. Door bepaalde gedeelten van het plafond te verlagen en daar LED verlichting aan te brengen, krijgt u een mooi en modern effect. Dat kan door de randen van de ruimte te verlagen, maar ook door juist in het midden boven een salontafel of eetkamertafel een groot vlak een paar centimeter te verlagen.

Spanplafond met hoogteverschil

Kijk goed naar de verlichting

Met verlichting kunt u uw moderne plafond net dat stukje extra geven. In de eerste plaats denkt u waarschijnlijk aan ingebouwde spots. Dat is inderdaad strak en modern, maar er kan meer. Bijvoorbeeld met LED verlichting en strips die u langs randen laat leggen om bepaalde hoeken te benadrukken. Ook hanglampen kunnen een moderne uitstraling hebben en met zogenaamde uplighters creëert u ook nog eens een bijzondere sfeer.

Alles weggewerkt in een modern plafond

Hoe kunnen kabels, leidingen en gordijnroedes op een nette manier weggewerkt worden zonder de moderne uitstraling te verliezen? Tegenwoordig zijn koven ook in allerlei vormen en formaten te verkrijgen. U hoeft echt niet meer alleen te kiezen tussen klassiek en extra klassiek. Gewoon strak in de kleur van uw plafond of juist een afwijkende kleur om het plafond te ‘breken’.

Modern plafond van Plameco

Het voordeel van de plafonds van Plameco is dat elke stijl mogelijk is. Dus we kunnen ook een modern plafond bij u plaatsen. Door de zeer ruime keuze in lijsten, verlichtingsopties, kleuren en patronen zijn de mogelijkheden eigenlijk zo goed als eindeloos. Plafonds kunnen ook verlaagd worden én voor een extra persoonlijk tintje, kunnen we zelfs uw plafond met uw eigen foto’s bedrukken. Wat uw wensen ook zijn voor een modern plafond, bij Plameco kunnen we het voor u realiseren.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"