Interieur inspiratie: Plafond tips en trends voor elke ruimte!

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Interieur inspiratie: Plafond tips en trends voor elke ruimte!

Minstens net zo belangrijk als de keuze van de muren en vloeren is uw keuze in plafonds. Heeft u wel eens stilgestaan bij de invloed van het plafond op uw interieur? Warme sfeer toevoegen aan uw woonkamer, de badkamer een elegant en stijlvol effect geven, een strak en modern uiterlijk aan de keuken toevoegen, en nog veel meer: de opties zijn vrijwel eindeloos!

In deze blog vindt u handige informatie en tips en trends om uw interieur naar het volgende niveau te tillen.

Interieurtrends voor 2018

In 2018 halen we warmte en gezelligheid in huis! Het interieur mag weer een speelse, vrolijke uitstraling krijgen.

Door gebruik te maken van colorblocking kunt u met kleuren spelen in het interieur. Gebruik verschillende tinten van dezelfde kleur of creëer contrast door complementaire kleuren te kiezen. U kunt het kleurgebruik balanceren door voor het plafond een andere tint of kleur te kiezen dan voor uw muren. Dit zorgt voor een stijlvolle, unieke uitstraling.

Hout brengt een natuurlijke, warme sfeer met zich mee. Dit tijdloze materiaal zien we de komende tijd veelal terug in interieurtrends. Een houten plafond geeft een ruimte direct een knusse uitstraling, zonder de ruimte optisch te verkleinen. Hout zorgt er ook voor dat licht zachter en natuurlijker in de ruimte valt.

Heeft een minimalistische, strakke stijl uw voorkeur? U kunt nog steeds uw interieur meer warmte geven. Met een plafondverlaging maakt u een ruimte intiemer, zonder afbreuk te doen aan uw persoonlijke interieurstijl.

Een stijlvol plafond voor elke kamer

Woonkamer plafond

De woonkamer weerspiegelt uw persoonlijke stijl en is tevens de ruimte waar u het meest gebruik van maakt. In de woonkamer is zonlicht een bepalend element bij de keuze van uw ideale plafond. De vuistregel hierbij is: hoe meer zonlicht, des te meer mogelijkheden. Bij veel zonlicht in de woonkamer kiest u afhankelijk van uw smaak en woonwensen wat het beste bij u past.

Als er minder natuurlijk licht in uw woonkamer valt, kunt u gebruik maken van de optische effecten van verschillende kleuren, texturen en materialen om het gewenste effect te bereiken. Voor een warme en knusse uitstraling kiest u voor natuurlijke materialen, warme tinten en een donkere kleur voor uw plafond. Om een kamer ruimer te laten lijken maakt u gebruik van koelere tinten en een lichte kleur voor het plafond.

Slaapkamer plafond

In de slaapkamer staat een rustgevende sfeer voorop. Een unieke, persoonlijke optie is het laten bedrukken van een foto naar keuze op het slaapkamer plafond. Zo heeft u altijd uitzicht op uw favoriete, rustgevende foto.

U kunt ook uw slaapkamer omtoveren tot een waarlijk paradijs. Zo kunt u gaan slapen onder een sterrenhemel of wakker worden in een wolkenveld. Met dimbare verlichting kunt u zelf bepalen bij welke sterkte licht u zich het meest comfortabel voelt.

Wat voor smaak u ook heeft, is dit type plafond voor iedereen rustgevend: een akoestisch spanplafond. Een akoestisch spanplafond kan volledig naar wens worden ontworpen en geplaatst, en het grootste voordeel is dat het een geluiddempend effect heeft. Zo heeft u meer rust in uw slaapkamer.

Badkamer plafond

In de meest vochtige ruimte van uw huis wilt u dat uw plafond goed bestand is tegen vocht. Met een Plameco spanplafond is uw badkamer beschermd tegen vocht, schimmel, algen en bacteriën en dat maakt het plafond duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zo hoeft u zich nooit druk te maken om schimmelplekken of beschadiging door vocht.

Dit type plafond heeft daarbovenop een geluidsabsorberende eigenschap. Dit houdt in dat uw plafond ervoor zorgt dat geluid wordt opgenomen in plaats van weerkaatst, waardoor u geen galm of echo in uw badkamer krijgt en kan genieten van een mooie, rustige plek.

U kunt uw badkamer optisch groter laten lijken door lichte, zachte kleuren te gebruiken en uw badkamer goed te verlichten. Als u juist een uniek en stijlvol accent op bijvoorbeeld de badkuip wil leggen, bereikt u dat door een plafondverlaging boven het bad te plaatsen.

Keuken plafond

De keuken kan het kroonstuk van het huis zijn, maar heeft ook de eigenschap om het makkelijkst vuil aan te trekken en dus meer onderhoud te vereisen. Uw plafond keuze kan daar een helpende hand bij zijn.

Om uw keuken zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken is overal aan gedacht: Plameco keukenplafonds zijn vochtbestendig, kunnen tegen hoge temperaturen, weren schimmel af en zijn kleurvast. Dankzij al deze eigenschappen is uw keukenplafond in een handomdraai schoon en vereist geen diepe reinigingen of zwaar onderhoud. Damp vlekken of kringen in uw keukenplafond zijn verleden tijd!

Bij een keukenplafond is fijne verlichting essentieel. Tijdens het koken wilt u van sterker licht gebruik maken dan wanneer u de keuken sfeervol belicht voor een maaltijd of een drankje. Dimbaar licht is daarbij een uitkomst. Boven het fornuis extra verlichting plaatsen kan ook erg handig zijn.

Zolder met schuin dak

Het juiste plafond voor een ruimte met een schuin dak kiezen kan best ingewikkeld zijn. Een op maat gemaakt plafond zal altijd naadloos aansluiten op de kamer. Door met verschillende lichtniveaus te werken wordt de diepte van de ruimte geaccentueerd.

Het eerste niveau verlicht de gehele ruimte, terwijl het tweede niveau gekozen plekken en hoeken verlicht.

Een unieke, stijlvolle optie voor een zolder of andere ruimte met een schuin dak kunt u in het ontwerp de geometrische structuur van de kamer benadrukken. Het resultaat is een ruimte dat eigenlijk een kunstwerk is!

Het effect van kleuren en structuren

Met verschillende kleuren, structuren en materialen kunt u optisch toveren. Elke materiaal voegt een andere sfeer toe, en elke kleur heeft weer een ander effect.

Men stelt vaak dat zwart een kleur is die optisch verkleint, maar zwart doet veel meer. Zwart voegt elegantie toe en brengt een intieme sfeer met zich mee. Een zwart plafond kan een ruimte er zeer chic uit laten zien! Door slechts een deel van het plafond zwart te maken, kunt u een gedeelte van de ruimte optisch benadrukken.

Verschillende kleuren in uw interieur in combinatie met verschillende tonen licht maken het verschil in de uitstraling en sfeer van uw woning. Koele, lichte kleuren creëren afstand en ruimte, terwijl warme kleuren een ruimte op kunnen warmen en een knusse sfeer geven.

Natuurlijke materialen, zoals hout- en steensoorten, hebben ook de eigenschap om een warm gevoel toe te voegen. Bij een rauw, industrieel interieur past een grove structuur in het plafond. Door materialen en kleuren te combineren en op elkaar af te stemmen kunt u het precieze resultaat dat u wenst verkrijgen.

Een harmonieuze akoestiek in huis

Het plafond beslaat de hele woning en speelt daarom een sleutelrol in het balanceren van de akoestiek in huis. Ruimtes zoals de badkamer hebben vaak snel last van een echo, en wellicht wilt u het liefst zo veel mogelijk rust en stilte in uw slaapkamer, woonkamer of werkruimte.

Om dit op te lossen en de ideale akoestiek te realiseren kunt u kiezen voor een geluidsabsorberende laag in uw plafond. Die laag zorgt simpelweg voor minder weerkaatsing van geluid, en merkbaar meer rust!

Nog wat extra tips

  • Voorkom dat u een kamer het ‘box effect’ geeft en geef het plafond een andere kleur dan uw muren.
  • Geef een laag plafond een lichte kleur om deze optisch hoger te laten lijken.
  • Een kleine ruimte knus en gezellig maken? Vermijd te veel warme elementen en donkere kleuren. Kies in de plaats voor lichte, zachte kleuren met een warme ondertoon.
  • Wilt u kleuren in de ruimte, maar ook een rustige sfeer? Kies dan verschillende tinten van dezelfde kleur.

Uw ideale Plameco plafond

Elk plafond wordt op maat en naar wens gemaakt en zonder overlast in 1 dag geplaatst. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Bent u geïnspireerd geraakt? Neem dan vrijblijvend contact op om uw wensen te bespreken.


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"