Kleine slaapkamer inrichten: ideeën en tips

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Kleine slaapkamer inrichten: ideeën en tips

In eerdere blogs gaven we u al verschillende inspiratie tips bij klein wonen. In deze blog gaan we hier dieper op in en focussen we ons specifiek op de slaapkamer.

Een kleine slaapkamer inrichten kan best een lastige klus zijn. Een goed en comfortabel bed dat voldoende ruimte biedt, is het allerbelangrijkste. Maar met zo’n groot bed lijkt de kamer al snel vol. Dan maar op de grond slapen of in een te krap bed is natuurlijk geen oplossing. Wat dan wel? Met deze tips maakt u ook van de kleinste slaapkamer een prachtige en rustige slaapplek.

Lichte kleuren op de muren en het plafond

Begin bij het inrichten van een kleine slaapkamer met kijken naar de kleuren van de muren en het plafond. Deze eerste kleurkeuze maakt al een enorm verschil in hoe groot de slaapkamer zal aanvoelen.

Rustgevende kleuren in de slaapkamer

Houd de kleuren van de muren en het slaapkamerplafond vooral licht. Het liefst wit, maar een hele zachte pastelkleur of heel licht zand bijvoorbeeld kan ook prima en ziet er sfeervol uit. Zachtere kleuren maken het geheel minder saai. Wanden in een zachte kleur en het plafond verven in wit tilt het geheel de hoogte in.

Eén donkere kleur op de slaapkamer muur

Wilt u toch graag een wat sterkere kleur in uw slaapkamer? Dan kan dit prima door bijvoorbeeld 1 wand in een andere kleur te verven. Het liefst de muur achter het bed, tenzij dit de muur is die u als eerste ziet als u de kamer binnenloopt. Een donkere kleur op de verste wand van de slaapkamer geeft het gevoel dat u wordt tegengehouden.

Kleine slaapklamer met lichte kleuren

Plaats geen onnodige meubels in de slaapkamer

Het weglaten van onnodige meubels lijkt misschien logisch bij het inrichten van een kleine slaapkamer, maar veel mensen geven de slaapkamer nogal veel functies. Terwijl u er toch vooral uw ogen dicht heeft en de nadruk ligt op comfortabel slapen, hebben de meeste mensen er ook een kledingkast staan, een wasrek en wasmanden, een make-up-tafel wellicht, een televisie en twee nachtkastjes.

Kies voor een kleiner bed

Een bed heeft u hoe dan ook nodig in uw slaapkamer. Daar draait de hele ruimte immers om immers. Maar slaapt u altijd alleen, kies dan niet voor een tweepersoonsbed. Een eenpersoonsbed, of twijfelaar als u toch van wat meer ruimte houdt, is ruim genoeg. Zo houdt u al snel meer ruimte over in uw slaapkamer.

Verplaats de kledingkast

Als er in een andere kamer ruimte voor is, plaats dan de kledingkast op een andere plek dan in de slaapkamer. Zo kunt u zich, ook wanneer uw partner al of nog in bed ligt, rustig aan- en uitkleden bij goed lich. Een bijkomend voordeel is dat het niet snel rommelig wordt, doordat de kleding netjes geordend blijft in een andere ruimte. Mocht daar ergens anders ook geen ruimte voor zijn, ga dan creatief om met de ruimte voor een kledingkast. Dit kan door bijvoorbeeld een hele wand te benutten, of juist gebruik te maken van ladekasten met een losse rail voor hangkleding.

Alternatieven voor nachtkastjes

In plaats van twee nachtkastjes kunt u ook plankjes ophangen. Meer dan uw telefoon als wekker, een boek en een knijplampje hoeft er in principe niet op. Met een verrijdbare tafel in u-vorm over uw bed, creëert u een handige, ruimtebesparende tafel waar u bijvoorbeeld uw tablet op kunt zetten als u toch graag nog iets kijkt in bed. Ook biedt het plek waar u uw glas water kwijt kunt, terwijl u nog even leest.

Creatieve opslagruimte in de slaapkamer

Vergeet ook de ruimte onder uw bed niet. Dit is de ideale opslagruimte voor winterkleding, extra kussens en dekbedden, schoenen, enzovoort. En de ruimte rond en boven de deur? Dit zijn handige plaatsen voor plankjes: zo staan de spullen niemand in de weg!

Oplossing kleine slaapkamer

Aankleding van de slaapkamer

Houd in een kleine slaapkamer ook de aankleding licht en fris. Lichte dekbedhoezen met een zachte sprei in een natuurlijke kleur, zoals zand of grijs. Een gekleurd kleed onder het bed trekt het oog naar beneden en een wit of lichtgekleurd plafond doet de ruimte weer hoger lijken. Doe vooral het gordijn open om meer licht toe te laten in de slaapkamer.

Tien sierkussens op het bed zijn in een kleine slaapkamer niet handig, omdat de kamer er erg vol door lijkt. Slim gebruik van spiegels, bijvoorbeeld verticaal op de deuren van de kledingkast, of horizontaal boven de ladekasten, doen een kleine slaapkamer juist weer groter lijken.

Aankleding slaapkamer

Verlichting in de slaapkamer

Lampen en vooral lampenkappen kunnen onnodig veel ruimte opnemen in een kleine slaapkamer. Toch is goed licht tijdens het aankleden en lezen juist heel belangrijk is.

Rustgevende verlichting in de slaapkamer

Met zachte verlichting creëert u een rustige sfeer waar u heerlijk bij kunt ontspannen voordat u gaat slapen of als u net wakker wordt. Een goede oplossing voor de juiste verlichting in de slaapkamer biedt het Plameco spanplafond. Het witte of lichte spanplafond, dat zeer gemakkelijk onder uw huidige plafond geplaatst kan worden, kan voorzien worden van spots.

Verlichting in het slaapkamerplafond

Plameco biedt vele verschillende soorten geïntegreerde verlichting. Met spots boven uw bed, uw kledingkast en spiegel, kunt u de benodigde plekken voorzien van goede verlichting. Met een dimmer zet u de verlichting op een sfeervollere stand wanneer fel licht niet nodig is. Met een knijplampje aan het plankje naast het bed bent u klaar.

Plameco heeft tal van leuke plafond ideeën voor uw slaapkamer en de rest van uw huis. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Plameco spanplafond in uw slaapkamer? Neem gerust contact met ons op!

Spotjes in Plameco plafond


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"