Plafond herstellen: wat kunt u repareren?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Plafond herstellen: wat kunt u repareren?

Als er iets mis is met uw plafond, bijvoorbeeld vochtplekken, lekkage of scheuren, dan kunt u in sommige gevallen er voor kiezen om uw plafond te herstellen. Soms is dit echter niet aan te raden en kunt u beter kiezen voor een geheel nieuw plafond.

Welke beschadigingen zijn goed te repareren en wanneer kunt u beter voor een nieuw plafond kiezen? Wij vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden. Het vervangen van uw plafond klinkt wellicht ingrijpend en ingewikkeld, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn.

Kantoor plafond

Vlekken overschilderen

Na een lekkage zijn er vaak lelijke bruine vlekken te zien in uw plafond. Hier wilt u waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Over vochtplekken heen schilderen is echter zeer ingewikkeld en er is geen garantie dat u de plekken niet meer door de verf heen ziet.

Het is belangrijk dat u allereerst de oorzaak van de lekkage achterhaald. Als u dat niet doet, dan kan de lekkage later weer de kop op steken. Ook in een nieuw plafond. Is het onduidelijk waar de lekkage wordt veroorzaakt en hoe u dit kunt repareren? Haal er dan een deskundige bij die u kan helpen.

Na het verhelpen van de lekkage laat u het plafond, als u het wilt overschilderen, eerst zeer goed opdrogen. Vervolgens borstelt u vooral de plaats van beschadiging, maar ook de rest van het plafond met warm water en ontvetter.

Oneffenheden blijft u altijd door de verf heen zien. Vul daarom gaten en barsten op en maak het plafond glad. Hele kleine barstjes kunt u goed opvullen met een nieuwe, dikkere verflaag. Ook moet vulmiddel in de praktijk vaak overschilderd worden.

Zorg dat u de ruimte goed ventileert en plak de vloer goed af. Waar u allemaal op moet letten als u uw plafond gaat schilderen leest u in deze eerdere blogpost over het verven van het plafond. Zorg altijd voor een stevige en veilige trap en een veiligheidsbril.

Voor de vlekken op het plafond moet u isolerende voorstrijk en isolerende muurverf gebruiken. Anders kunt u nog zoveel lagen over de vlek heen schilderen, maar u zult de beschadiging er altijd doorheen zien.

Wanneer kiest u voor een ‘nieuw’ plafond?

Zijn de beschadigingen aan uw plafond dermate ernstig dat schilderen geen zin heeft, dan kunt u beter kiezen voor een ‘nieuw’ plafond. Gipsplaten, stucwerk, plafondplaten of een spanplafond, er zijn vele mogelijkheden om uw oude plafond te vervangen of verbergen. In vele gevallen hoeft u het oude plafond niet eens te laten verwijderen.

De meeste systemen kunt u direct onder uw oude, beschadigde plafond plaatsen. U ziet dan niets meer van de lelijke plekken en beschadigingen. Kiest u bijvoorbeeld voor een Plameco spanplafond, dan heeft u binnen een dag een nieuw, strak en modern plafond.

Grote meubels kunnen blijven staan en met onze speciale, gepatenteerde klemprofielen spannen we uw nieuwe kunststof plafond op elke gewenste hoogte. Kiest u voor een nieuw plafond, dan zijn er enorm veel mogelijkheden tegenwoordig. Allemaal verschillende kleuren, stijlen, materialen, ornamenten, lijsten en zelfs foto’s zijn mogelijk.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Plameco spanplafond om uw oude plafond te bedekken in plaats van het te laten repareren? Neem contact met ons op en wij komen graag een keer geheel vrijblijvend bij u langs om alle opties te bespreken!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"