Plafonddecoratie: 5 ideeën voor creatieve woninginrichting

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Plafonddecoratie: 5 ideeën voor creatieve woninginrichting

Bij een prachtig ingerichte ruimte, waar veel aandacht is besteed aan de vloer, de meubels en wanddecoraties, hoort natuurlijk ook een passend plafond. In een functionele ruimte, bijvoorbeeld in een winkel of een kantoorruimte, kan het plafond juist zorgen voor een speels effect.

Welke ruimte u in uw kantoor of woning ook gaat inrichten, hier kunt u lezen over creatieve ideeën voor plafonddecoratie!

1. Sierlijsten voor iedere ruimte en stijl

Een eenvoudige manier om uw plafond wat extra flair te geven, is door het plaatsen van sierlijsten. Sierlijsten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en geven een ruimte een extra stukje stijl en klasse.

Van barokke tierelantijnen tot strak wit, voor elk interieur en voor elke smaak is wel een passende sierlijst te vinden. Tover uw standaard, rechthoekige kamer om tot een gevoel van historie.

2. Ornamenten voor extra luister

Naast sierlijsten kunt u er ook voor kiezen om ornamenten toe te voegen aan uw plafond. Een ornament geeft een mooi effect rondom de basis van een hanglamp. Ook een willekeurig, goedgeplaatst ornament kan van uw plafond een blikvanger maken.

Tegenwoordig zijn ook ornamenten in vele stijlen en vormen beschikbaar. Laat u door Plameco informeren over bijvoorbeeld verlichting in een plafondornament. Er zijn vele creatieve mogelijkheden!

3. Verlichting integreren in plafond

Ook de plafondverlichting kan tegenwoordig bijdragen aan een creatieve inrichting. Er is allang niet meer slechts één standaard inbouwspotje beschikbaar, maar de stijlen en smaken zijn veelvuldig.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een lijst met verlichting erin, of zachte verlichting achter een lichtdoorlatend plafond. U kunt zelfs een sterrenhemel nabootsen! Of kies bijvoorbeeld voor een aantal subtiele spots, die perfect bij de indeling en functionaliteit van de ruimte passen, gecombineerd met een aantal dramatische hanglampen. Wij helpen u graag met het bepalen van uw geïntegreerde lichtplan.

4. Gekleurde decoratiedoeken voor het plafond

Wilt u een opvallend plafond bij uw neutrale interieur? Of wilt u een plafond dat past bij de kleuren van uw slaapkamer? Dan kunt u bij een Plameco spanplafond er ook voor kiezen om het plafond in een van de 150 beschikbare kleuren te laten maken.

Met een plafond in een kleur die prachtig bij de inrichting van uw woning past, creëert u een schitterend geheel. Over de juiste kleur plafond hebben wij eerder een blog over geschreven.

5. Een fotoplafond als blikvanger

Bent u écht creatief? Kijk dan eens naar een Plameco fotoplafond! Stelt u zich eens voor om wakker te worden onder zomerse blauwe lucht met schapenwolkjes in uw slaapkamer, of een bad te nemen onder een groen dak van bladeren? Ook in uw zaak zal een fotoplafond een gevoel van vrijheid en openheid geven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van plafondversiering voor een Plameco spanplafond? Neem dan gerust contact met ons op!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"