Plafonddecoratie op kantoor: 4 impressies

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Plafonddecoratie op kantoor: 4 impressies

Waar kijken we als eerste naar wanneer we een ruimte karakter gaan geven? Inderdaad, naar de muren en de vloer. Thuis, maar ook op kantoor wordt daar goed over nagedacht en zorgen we er daarna pas voor dat het plafond daarbij past. Eigenlijk zonde, want ook je plafond is net zo goed bepalend voor de sfeer en uitstraling van de ruimte als de rest. Er zijn zoveel mogelijkheden wat betreft plafonddecoratie en plafondversiering. De tijd dat het plafond strak en wit ‘moet’ zijn, is echt voorbij.

Bepaal de uitstraling met plafondversiering

De meeste bedrijven willen voor op kantoor graag een professionele uitstraling die past bij de identiteit van het bedrijf en haar medewerkers. Bij een verzekeringskantoor is het bijvoorbeeld wat zakelijker dan bij een hip marketingbureau waar twintigers werken. Belangrijk is dat er een sfeer gecreëerd wordt waar uw medewerkers elke dag vol energie meer dan 100% voor uw bedrijf geven.

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos voor plafonddecoratie. De makkelijkste manier is om te variëren met kleuren. Speel met verschillende gekleurde blokken om ruimtes visueel af te bakenen. Voor een klassieke uitstraling kunt u sierlijsten en ornamenten gebruiken. Bovendien heeft u dan gelijk een meer exclusieve sfeer te pakken. En kijk ook eens goed naar de verlichting. De juiste verlichting kan ontzettend veel doen voor een ruimte. Zeker op een kantoor waar medewerkers de grootste deel van hun tijd doorbrengen.

Voorbeelden van plafonddecoratie voor op kantoor

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Daarom hebben we vier voorbeelden gevonden van hoe een plafond mede de sfeer kan bepalen van een ruimte en op kantoor.

Het klassieke plafond

Dit klassieke plafond past uitstekend bij organisaties die klasse willen uitstralen. Die een gevoel van luxe willen creëren bij medewerkers en klanten. De basis is strak en wit, maar door het slimme gebruik van sierlijsten en ornamenten als plafonddecoratie in combinatie met de verlichting, geeft het gelijk een warm gevoel. Knus, een tikje traditioneel, maar vooral pure luxe.

Het moderne plafond


Een schilderij als plafond. Dat zie je vaak alleen in een kerk of basiliek, maar het kan ook gewoon op kantoor. Bijvoorbeeld met dit schilderij van Mondriaan. Een leuk idee wanneer u op zoek bent naar een moderne, hippe uitstraling van uw kantoor. Het is bovendien inspirerend, dus ideaal voor de afdeling Marketing die de hele dag creatief bezig zijn. Bij dit voorbeeld is er gekozen voor een hoogglans afwerking, waardoor de ruimte visueel groter lijkt.

Het sfeervolle plafond

Bent u op zoek naar een knusse sfeer die tegelijkertijd luxe en warm aanvoelt? Probeer dan eens een donkere kleur voor het plafond. Een donker plafond is ook handig wanneer u hoge plafonds lager wilt laten lijken. Zorg dan wel voor de juiste verlichting en een lichte kleur op de muren, zodat de ruimte niet té donker wordt. 

Het plafond met een afbeelding

In dit voorbeeld gaat het meer om de combinatie met de plafonddecoratie en de muur met de skyline. Het plafond is licht met voldoende lichtpunten. Hierdoor wordt de nadruk gelegd op de afbeelding met in dit geval een skyline. Afbeeldingen die een connectie hebben met het bedrijf zorgen voor een inspirerende omgeving. Staat uw bedrijf in Rotterdam, zoek dan een mooie foto van de Erasmusbrug. Of maakt u een bepaald soort machine, maak dan een goede foto van de machine die aan het werk is. En zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden. 

Bent u op leuke ideeën gebracht? Neem contact met ons op om ook een creatief plafond in uw kantoor te krijgen. 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"