Plafondverlichting badkamer: wat is er allemaal mogelijk?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Plafondverlichting badkamer: wat is er allemaal mogelijk?

Met plafondverlichting in uw badkamer is meer mogelijk dan u wellicht zou denken. Misschien heeft u op dit moment een saaie, lelijke plafonnière aan uw badkamerplafond hangen, die de hele ruimte moet verlichten. De tl-strip boven de spiegel werpt ’s ochtends onflatteus licht op uw gezicht en het is moeilijk om u goed te scheren of op te maken.

Goede plafondverlichting kan een wereld van verschil maken. U kunt boven de spiegel goede, heldere spots laten plaatsen, die het benodigde licht geven. Bij uw bad of douche kunt u juist gebruik maken van zachter, sfeervol licht. U kunt zelfs gekleurde lampen toevoegen, om het geheel nog mooier te maken. Lampen en zelfs de kleur van uw plafond kunnen aan de stijl van de badkamer aangepast worden.

Plameco spanplafonds badkamer-inspiratie

Veiligheidszones voor verlichting in uw badkamer

De verlichting in uw badkamer kan dus bestaan uit spots met verschillende sterktes en kleuren. Deze spots kunnen ingebouwd worden in een spanplafond, waarbij ook de kleur en stijl van het plafond aangepast kunnen worden aan de uitstraling van de badkamer. Wanneer u dit door een professioneel bedrijf laat doen, zullen zij altijd rekening houden met de verschillende veiligheidszones in uw badkamer.

Verlichting boven een bad of in de douche moet aan andere veiligheidseisen voldoen dan verlichting daar vlak buiten of in de rest van de badkamer. In de winkel of bij uw bouwbedrijf kunt u altijd advies vragen over welke lampen waar te plaatsen zijn. Energiezuinige en veilige LED verlichting is tegenwoordig de norm.

Badkamerverlichting in het plafond

Het gebruik van gekleurde verlichting

Wilt u met gekleurde verlichting gaan werken? Dan zijn er vele mogelijkheden. De verlichting kan aangepast worden aan de stijl en de kleuren van uw badkamer, maar u kunt met de verlichting ook een andere sfeer creëren. Zo brengt de kleur groen rust en balans in uw badkamer. Rood is juist stimulerend. Gele verlichting geeft u een opgewekt en zonnig gevoel, terwijl blauwe tinten weer koel en ontspannen aanvoelen.

Gekleurde verlichting in de badkamer

Een nieuw badkamerplafond met ingebouwde verlichting

Als uw badkamerplafond lelijk is geworden door vochtplekken of schimmel, dan zou u ervoor kunnen kiezen om badkamerverlichting te laten plaatsen in een nieuw plafond na behandeling van de problemen.

Bij Plameco kunnen wij in 1 dag een nieuw spanplafond met ingebouwde verlichting voor u plaatsen, zonder hak- en breekwerk. De kleuren van het plafond en van de verlichting kunnen geheel naar wens aangepast worden. Hoogteverschillen in het badkamerplafond zijn ook mogelijk, waarmee u een speels effect creëert.

Een Plameco spanplafond is vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend, dus perfect voor een badkamer of sauna. Er kunnen voor de verlichting verschillende groepen aangemaakt worden, zodat u lampengroepen apart kunt aansturen. Dit kan zelfs via een speciale App! Heel handig als u bijvoorbeeld al in bad zit en de verlichting nog even wat zachter wilt zetten. Muziekje erbij, nog wat bubbels in bad, en ontspannen maar. 

Sterrenhemel boven het bad


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"