Plafondverlichting voor de kinderkamer kiezen: 5 tips

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Plafondverlichting voor de kinderkamer kiezen: 5 tips

Een van de leukste kamers in huis om in te richten moet toch wel de babykamer of kinderkamer zijn. Alle meubeltjes worden met zorg uitgezocht: de commode, het kastje voor kleertjes, het bed-op-de-groei. De plafondverlichting is in de kinderkamer een belangrijk onderdeel van het geheel. Met deze tips helpen wij u graag de juiste verlichting te kiezen.

Tip 1: plaats een centrale (hang) lamp en verschillende functielampen

In het midden van de kamer kunt u een mooie hanglamp ophangen. Er zijn enorm veel plafondlampen voor kinderkamers verkrijgbaar. De speelse en vrolijke designs kunnen echt een mooi focuspunt in de kinderkamer worden. Er zijn lampen op thema, lampen in de vormen van favoriete figuurtjes, lampen met dieren, in allerlei kleurtjes en allerlei vormen. Door af en toe de lampenkap te vervangen, groeit ook deze mee met de interesses van uw kindje. 

Daarnaast is het handig om op verschillende plekken in de kamer een lampje met een speciale functie te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een lampje bij het bed zijn waarbij u kunt voorlezen of uw oudere kind zelf kan lezen. Een lampje gericht op de kledingkast is ook handig. Zo kunt u ’s avonds, als uw kleintje slaapt, nog even wat was wegleggen zonder uw kindje meteen wakker te maken.

 Plameco slaapkamer 1

Tip 2: integreer alle verlichting in het plafond

In plaats van allerlei losse lampjes te plaatsen, kunt u er ook voor kiezen om alle lampen in het slaapkamerplafond te integreren. Deze zou u zelfs los kunnen bedienen, met verschillende schakelaars. Zo kunt u 1 centrale hanglamp plaatsen, die met de schakelaar het dichtst bij de deur te bedienen is.

Daaromheen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor verschillende inbouwspots, die te bedienen zijn met een dimmerschakelaar. Zo kunt u de verlichting wat hoger zetten bij het spelen, alleen de centrale lamp gebruiken om bij voor te lezen, en alleen de omgevingslampen heel zachtjes te laten branden vlak voordat uw kindje gaat slapen. Dit geeft een rustig en prettig gevoel, vooral voor kindjes die niet van het donker houden.

Met alleen de zachte verlichting aan op nachtstand, heeft u meteen een nachtlamp voor uw kind en kunt u later nog even een kusje komen geven zonder uw tenen te stoten aan het bed.

Tip 3: kies voor verlichting in verschillende kleuren

In uw lampen, maar ook eventueel in inbouwspots, kunt u kiezen voor lampen in verschillende kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld met lichtblauwe of roze verlichting de sfeer helemaal laten passen bij de kleuren van de kamer. Zachte gekleurde verlichting kan bovendien een heel fijn effect geven voor uw kind, waar witte verlichting soms wat fel en koel kan zijn.

 Plameco slaapkamer 2

Tip 4: test de veiligheid van de lampen

U heeft er vast al aan gedacht om alle stopcontacten waar uw kind bij kan goed te testen. Het is natuurlijk belangrijk om te controleren of het stopcontact goed vast zit en u maakt deze het liefst kindveilig. Mocht uw kindje dan toch de stekker van een lamp uit het stopcontact trekken, dan is deze meteen beveiligd en kunnen er geen kleine vingertjes bijkomen.

Mocht u toch een staande lamp, bureaulamp of bedlampje neerzetten, let er dan goed op dat deze stevig staat en niet gemakkelijk omgetrokken of gegooid kan worden. U wilt natuurlijk niet dat die graaiende handjes voor een grote bult of puinhoop zorgen. Let daarbij ook goed op hoe warm een lamp kan worden. Een goede lamp voor de kinderkamer moet ook tegen verbrande handjes beschermen. Let er tenslotte op dat de lampen die u plaatst niet in de ogen van uw kindje schijnen. Anders kan het verschonen van de luier een extra vervelende ervaring worden.

 Plameco slaapkamer 3

Tip 5: wees speels!

Er zijn zóveel verschillende mogelijkheden voor plafondverlichting in de kinderkamer, dat u met een saaie plafonnière eigenlijk niet meer wegkomt. Kijk eens naar alle leuke en speelse hanglampen die beschikbaar zijn. Ook met ingebouwde plafondverlichting is enorm veel mogelijk. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om met inbouwspots op een dimmer een sterrenhemel na te bootsen? In een Plameco spanplafond met inbouwspots is bijvoorbeeld enorm veel mogelijk!

Ook voor uw baby-, kinder- of kleinkinderkamer komen wij graag eens bij uw langs, dus neem gerust contact met ons op!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"