Plameco Plafonds voor beter, stemmig, licht

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Plameco Plafonds voor beter, stemmig, licht

De nazomer kondigt langzaam maar zeker naar het einde toe. Dat merken we niet alleen aan de dalende temperaturen, maar ook aan de korter wordende dagen. Tekort aan licht is een van de hoofdoorzaken van winterdepressies. En dat is ook geen wonder, want licht beïnvloedt niet alleen ons immuunsysteem en verschillende stofwisselingsprocessen in ons lichaam, maar ook onze stemming, concentratievermogen en motivatie. Met name in de donkere jaargetijden is het derhalve van belang te zorgen voor voldoende licht in je eigen woning. Plameco biedt een groot assortiment aan dimbare verlichting, die flexibel in de plafonds geïntegreerd kunnen worden en daarmee iedere ruimte op de gewenste manier kunnen verlichten.

 

Niet elk licht brengt verlichting

Van invloed op ons welzijn is niet alleen de intensiteit van het licht, maar ook de kleur ervan. Net als in de natuur, zijn er ook bij kunstlicht verschillende kleuren licht. Zonlicht in de vroege ochtenduren is warm en roodachtig van kleur, terwijl het in de middag blauwer en heller aan doet, waarna het in de avonduren weer richting het rood gaat. De invloed van de lichtkleur op onze stemming ervaren we dagelijks. Warm licht heeft een ontspannende werking, terwijl helder licht juist de concentratie en alertheid verhoogt. Met een Plameco plafond kan men deze wetenschap benutten en iedere afzonderlijke ruimte van het juiste licht voorzien. Zo kan men in een werkkamer of keuken kiezen voor helder lees- en/of werklicht, terwijl in een slaapkamer misschien juist stemmige, warme verlichting ideaal is voor het slapengaan en ontwaken.

 

Plafond LED verlichting

Omdat in een woning vele ruimten vaak multifunctioneel gebruikt worden, biedt Plameco ook LED lichtoplossingen, die zowel qua helderheid als kleur gedimd kunnen worden. Zo creëert u in uw woning zelf de gewenste lichtomstandigheden, al naar gelang de activiteiten, uw stemming of het jaargetijde.  Dus zelfs in de donkere jaargetijden!

 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"