Slaapkamer inrichten: 4 tips die u helpen!

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Slaapkamer inrichten: 4 tips die u helpen!

Als u recentelijk bent verhuisd, heeft u natuurlijk volop kans om de nieuwe slaapkamer in te richten. Ook wanneer u al enige tijd in een huis woont, is het na een paar jaar een leuke klus om eens opnieuw naar de slaapkamer te kijken.

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis. Toch wordt deze regelmatig over het hoofd gezien. De woonkamer, keuken en badkamer krijgen bij de inrichting veel aandacht. In de slaapkamer wordt echter soms alleen een bed en een kledingkast neergezet. Men heeft er tenslotte toch de ogen dicht. Aangezien de slaapkamer de plek is waar we ’s avonds als laatste vertoeven en ’s ochtends als eerste onze ogen open doen, en het slaapkamerplafond het eerste is dat we dan zien, verdient de inrichting van de slaapkamer best wat aandacht. Hierbij een aantal tips om u te helpen.

Plameco slaapkamerplafond

Tip 1: Zorg bij het inrichting van de slaapkamer voor een opgeruimd gevoel

De slaapkamer is een fijne plek om aan het eind van de dag nog even te ontspannen voor het slapen gaan. Lekker onder de warme dekens kruipen met een goed boek of een tijdschrift, of alvast met een fijn gevoel denken aan de dag van morgen. Na een welverdiende nachtrust gaan de ogen weer open en is het wel zo prettig om een opgeruimde kamer te zien.

Probeer bij het inrichten van de slaapkamer een gevoel van rust te creëren. Het is niet fijn om te gaan slapen of wakker te worden met een rommelig aanblik op het netvlies. Goede kasten en lades en weinig rommel zorgen voor een opgeruimd gevoel. Een strak en net slaapkamerplafond draagt hier ook aan bij. Zorg bij de inrichting van de slaapkamer voor veel bergruimte en probeer zaken als de stofzuiger en het wasrek op een andere plek op te bergen.

Tip 2: Maak van de slaapkamer een comfortabele ruimte

Alhoewel het een flinke investering is, zijn een matras, kussens en dekens van goede kwaliteit zeer belangrijk. Een matras dient voldoende steun te geven om rugproblemen te voorkomen. Het hoofdkussen moet de ruimte tussen hoofd en schouder helemaal opvullen. Dekens zorgen voor de juiste lichaamstemperatuur tijdens het slapen, zijn comfortabel en ademend.

Als deze belangrijkste elementen in de slaapkamer goed zijn, kan de inrichting ervoor zorgen om er een prettige ruimte van te maken. Mooi nieuw beddengoed maakt een enorm verschil in de uitstraling van de slaapkamer. Zorg voor zachte materialen en een aantal kussens om uw slaapkamer een warme, uitnodigende sfeer te geven. De combinatie van hout en materialen als fleece en wol werken hiervoor erg goed.

Tip 3: Maak gebruik van kleur in de slaapkamer

Bij het opnieuw inrichten van de slaapkamer haalt u die wellicht helemaal leeg. Wanneer u net verhuisd bent, heeft u ook de kans om een van de muren in de slaapkamer een mooie kleur te geven. Meestal wordt hierbij gekozen voor de muur achter het bed, omdat dit er opvallend uitziet wanneer men de kamer binnenkomt, maar niet storend is wanneer men in bed ligt.

De accessoires in de kamer kunnen vervolgens aan deze gekleurde muur aangepast worden. Zoals een sprei of gordijnen in dezelfde kleur. Lees hier meer over kleur in de slaapkamer. Een gekleurd slaapkamerplafond kan zeker ook bijdragen aan een sfeervolle slaapkamer! Bij Plameco kunt u kiezen uit een regenboog aan kleuren of zelfs foto’s om onder wakker te worden, zoals een bos rozen of een zomerse lucht met schapenwolkjes.

Plameco spanplafond in slaapkamer met kleur

Tip 4: Zorg voor de juiste verlichting op verschillende plekken in de slaapkamer

De juiste verlichting is in iedere ruimte zeer belangrijk. In de slaapkamer kunt u sfeerverlichting integreren in een Plameco spanplafond. Met behulp van een dimmer kunt u ’s avonds het licht sfeervol en zacht maken en ’s ochtends met een tikje meer licht rustig aan wakker worden.

Naast deze sfeerverlichting in het slaapkamerplafond is het verstandig om bij het bed, de kledingkast en de spiegel sterkere spots of aparte lampen te installeren. Zo heeft u goed licht om bij te lezen, kunt u het verschil zien tussen blauwe en zwarte sokken en kan er bij de spiegel goed worden geschoren of make-up aangebracht worden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van verlichting in uw spanplafond of een slaapkamerplafond met een mooi kleurtje? Neem dan gerust contact met ons op!

 Plameco spanplafond met lichtelement in slaapkamer


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"