Badkamer plafond verlagen voor meer sfeer: 8 voorbeelden!

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Badkamer plafond verlagen voor meer sfeer: 8 voorbeelden!

De badkamer is bij uitstek de plek waar u helemaal tot rust kunt komen. Onder een warme douche of in een vol bad kunt u heerlijk wegdromen. Het helpt hierbij enorm als het interieur van de badkamer de juiste sfeer geeft. Helaas is dit zeker niet altijd het geval... Daarom geven wij in deze blog maar liefst acht voorbeelden van badkamers die door een verlaagd plafond heel sfeervol zijn gemaakt!

Badkamer plafond verlagen: 8 x inspiratie en voorbeelden!

Bekijk hieronder de acht voorbeelden en doe inspiratie op voor uw eigen badkamer met verlaagd plafond, ook wel een ‘vals plafond’ genoemd. Het huidige, originele plafond blijft namelijk gewoon zitten. Het valse plafond wordt aan dit plafond vastgemaakt.

We beginnen deze inspiratieblog met een prachtig afgewerkte badkamer inclusief een mooi vals plafond. Het mooie van het plafond is dat de kleine spotjes genoeg zijn om de cruciale punten in de badkamer te verlichten. De combinatie van het donkere interieur en het verlaagde plafond, maakt de badkamer heel sfeervol.
 

De eigenaar van de bovenstaande badkamer heeft voor een glanzend spanplafond gekozen. Een perfecte keuze als u het ons vraagt. Het lichtplan is zo aangepast dat de randen van het plafond meer dan voldoende licht geven om de badkamer te verlichten. Een mooi detail is de sterrenhemel boven het bad. Deze lampen zijn niet verbonden aan de lampen aan de zijkant van het plafond en kunt u dus apart aanzetten.
 

Ook een schuin dak is geen probleem voor een verlaagd plafond. Dit is te zien in de mooie badkamer in bovenstaande afbeelding. De zwarte rand is toegevoegd, waardoor de lichtspotjes richting het bad verplaatst konden worden. Een verlaagd plafond met spotjes geeft ook een romantisch aanzicht.

De bovenstaande verlaging geeft de badkamer een mooie en luxe uitstraling. Het glanzende plafond creëert met de groene afwerking een mooi samenspel. Een badkamer plafond verlagen is, zoals u kunt zien, dus ook geen probleem als er een tussenmuur in de badkamer staat. De andere helft van de badkamer is op precies dezelfde manier afgewerkt om eenheid te creëren.

In deze moderne badkamer is de sfeer enorm toegenomen door het verlagen van het plafond. Het originele plafond was wit, maar met dit spanplafond was het mogelijk om het plafond zwart te maken. Eindstand? Een plafond wat de badkamer veel meer tot zijn recht laat komen.
 

Een vals plafond hoeft niet altijd op te vallen. Kijk maar in de bovenstaande afbeelding. Het volledig witte plafond valt op, doordat deze brandschoon is. Gelukkig is een spanplafond ook makkelijk schoon te houden en is een vochtige doek vaak al voldoende.

De eigenaar van deze badkamer heeft de buitenlucht helemaal naar binnen gehaald met een fotoplafond van de buitenlucht. Het is de ideale plek om even weg te dromen en een moment voor jezelf te hebben.

Het is dus ook mogelijk om een spanplafond met een foto te bedrukken. Dit kan volledig naar eigen keuze. Een fotoplafond is tot en met vijf vierkante meter volledig naadloos en er zit geen maximale lengte aan. Het is dus ook geschikt voor de grotere badkamers.

Hiernaast is het ook mogelijk om niet te kiezen voor een verlaagd plafond met spotjes, maar voor het plaatsen van het lichtplan áchter het plafond. Zo kunt u dus in het bovenstaande voorbeeld kiezen om uit de wolken licht te laten schijnen.

 

Ten slotte willen we u graag nog deze badkamer laten zien die op zowel het rechte als op het schuine plafond een spanplafond heeft. De verlaging is donker gemaakt, om zo de douche en het toilet in een sfeervol hoekje te plaatsen. Het hoge plafond is daarentegen prachtig wit, zodat de ruimte zijn ruimte behoudt.

Verlichting bij een laag plafond

Er zijn enorm veel mogelijkheden als het gaat om de verlichting bij een laag plafond. We noemen hieronder een aantal opties:

  • Inbouwspotjes op de plek waar u ze wilt hebben;
  • Verlichting aan de randen van het spanplafond;
  • Verlichting achter het spanplafond;
  • Verlichting achter het fotoplafond, bijvoorbeeld bij een sterrenhemel;
  • Swarovski verlichting op een plek naar keuze;
  • Verlichting in een verlaagde baan;
  • Een combinatie van bovenstaande opties.

Kortom: hoe u de kamer ook wilt verlichten, met een laag plafond is het mogelijk.

Een spanplafond bij u in de badkamer?

Een spanplafond of een fotoplafond kan in iedere badkamer gemonteerd worden, dus ook bij u! Kijk voor meer informatie op Plameco plafond in de badkamer of neem voor de mogelijkheden in uw badkamer contact met ons op!


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"