Badkamer inrichten: interieur, plafond en design ter inspiratie

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Badkamer inrichten: interieur, plafond en design ter inspiratie

De badkamer is een belangrijke ruimte in uw woning. Meerdere keren per dag maakt u er gebruik van. Vaak in het kader van persoonlijke verzorging, maar ook voor de nodige ontspanning na een drukke werkdag is de badkamer vaak de aangewezen plek. Juist omdat u intensief van uw badkamer gebruikmaakt, is het belangrijk dat de ruimte helemaal naar uw smaak is ingericht.

Om u te helpen bij het inrichten van de badkamer geven we in deze blog verschillende tips om tot een mooi, naar uw smaak afgestemd resultaat te komen.

De functie van de badkamer

De badkamer is de ruimte die we veelal gebruiken om ons ‘s ochtends klaar te maken voor een nieuwe dag. Sommige mensen hebben daarvoor een flinke ruimte, anderen moeten het doen met minder. De badkamer is hoe dan ook een belangrijke plek in het kader van persoonlijke verzorging en hygiëne.

Badkamers zijn er in allerlei soorten en maten. In de wat grotere badkamers zijn vaak meerdere wasbakken geplaatst, zodat er in de ochtend geen rij ontstaat. Voor grote gezinnen de ideale oplossing. Meestal is dit echter niet nodig en neemt het vooral ruimte in.

Twee elementen komen in vrijwel iedere badkamer terug: de wasbak en een douche of bad. Door de plaatsing van een wasbak en douche of bad wordt de badkamer de plek om s’ ochtends de dag te starten en deze in de avond weer af te sluiten. Wie geniet er niet van een fijne douche voor het slapen gaan?

Douche of bad?

Bij het kiezen van een badkamer dient zich al direct een belangrijk vraagstuk aan: gaat u voor een douche of een bad? Een persoonlijke voorkeur, want ieder mens heeft andere wensen en behoeften. Wel adviseren wij altijd een douche te plaatsen wanneer u voor een bad kiest, de ervaring leert namelijk dat een douche erg praktisch is wanneer u geen tijd heeft om een uitgebreid bad te nemen. Gemak dient de mens, toch?

Tegenwoordig hebben vrijwel alle badkamers ook een toilet. Dit zorgt er in de meeste woningen voor dat er boven en beneden een toilet aanwezig is. Handig en comfortabel! Er moet echter wel genoeg ruimte zijn, in sommige badkamers is simpelweg geen plaats voor een extra toilet.

Kortom, het inrichten van een badkamer vereist enige voorbereiding en overdenking. Met deze blog helpen wij u daarom met het maken van een aantal belangrijke keuzes.

De badkamer inrichten

De perfecte inrichting van uw badkamer hangt af van een aantal belangrijke keuzes die u moet maken. Deze keuzes maakt u uiteraard gebaseerd op uw eigen wensen en behoeften. Er is dan ook geen vaste indeling! Iedere ruimte is anders en vereist een andere benadering. We kunnen u natuurlijk wel een aantal handvatten bieden voor het maken van deze keuzes.

De indeling van uw badkamer

De eerste stap bij het inrichten van een nieuwe badkamer is het maken van een goede indeling. Daarvoor is het belangrijk dat u eerst bedenkt welke eisen u stelt aan uw nieuwe badkamer. Wilt u ook een extra toilet? Gaat u voor een of voor twee wasbakken? Wanneer u een antwoord heeft op dit soort vragen kunt u beginnen met het maken van een indeling.

Bij het indelen van een badkamer gaat het om de combinatie van de beschikbare ruimte en de meubels en andere spullen die erin geplaatst moeten worden. We raden altijd aan om te starten met een simpele plattegrond van de ruimte. Deze hoeft niet uitgebreid te zijn, als het u maar een idee geeft. Op deze plattegrond kunt u vervolgens een indeling maken met alle meubels en spullen die geplaatst moeten worden.

Probeer bij het maken van een globale indeling alvast rekening te houden met de ruimte die de verschillende objecten in de ruimte innemen. Probeer dit zo zorgvuldig mogelijk te schatten. Veel wasmachines hebben bijvoorbeeld dezelfde grootte, waardoor het schatten van de ruimte die de machine inneemt goed mogelijk is. Hoe beter de indeling, hoe makkelijker het uitzoeken van meubels wordt!

Meubelen in uw badkamer

De belangrijkste meubelen in uw badkamer zijn natuurlijk de meubelen die vallen onder het sanitair. Hieronder verstaan we wastafelmeubelen en het douche of bad. Verder worden ook vaak zaken als een wasmachine, wasmand en kastjes in de badkamer geplaatst. We raden aan om te beginnen met het kiezen van sanitair, zodat u de rest daar mooi op aan kunt laten sluiten.

Wanneer u eenmaal een lijstje hebt met de benodigde meubels begint het leukste gedeelte: meubels uitkiezen! We raden onze klanten altijd aan om een meubelboulevard of badkamerspecialist te bezoeken. Het gaat immers niet om kleine bedragen en in de winkel kunt u het beste bepalen of een meubel iets voor u is. Het internet is overigens wel uitermate geschikt voor het opdoen van inspiratie, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Pinterest!

Badkamermeubelen zijn er in alle soorten en maten. Ongetwijfeld zit er iets bij naar uw smaak. Zo zijn er bijvoorbeeld wastafels van graniet of riviersteen. De meeste wastafels zijn overigens niet gemaakt van deze materialen, maar van keramiek. Ook de mogelijkheden bij de keuze voor een bad of douche zijn eindeloos. In de winkel vindt u ongetwijfeld snel de stijl die bij u past!

Een goed plafond in uw badkamer

De badkamer is de meest vochtige ruimte van het huis. Door vocht is het plafond van een badkamer vatbaar voor vervelende zaken zoals schimmels en vochtplekken. Schimmels en bacteriën kunnen een risico vormen voor uw gezondheid. Dit is natuurlijk niet gewenst in een ruimte die u gebruikt voor persoonlijke verzorging. Om deze reden is het verstandig om hoge eisen te stellen aan het plafond van uw badkamer.

Gelukkig zijn er voldoende opties. Zo zijn de Spanplafonds van Plameco bijvoorbeeld vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend. Ook leveren we plafonds met een speciale akoestiek, die de galm in uw badkamer verwijderd. Om u op weg te helpen zetten we een aantal van de mogelijkheden op een rij:

Spanplafond

Een spanplafond is een plafond dat onder het bestaande plafond wordt gespannen middels een klemsysteem. Het plafond is gemaakt van hoogwaardige en sterke kunststof, dat uiteraard op maat wordt gemaakt. Doordat het plafond onder het bestaande plafond wordt gespannen, worden eventuele scheuren of lelijke plekken weggewerkt. Voor de afwerking van uw spanplafond kunt u kiezen uit verschillende lijsten, die een mooie sfeer aan de ruimte kunnen geven.

Akoestisch plafond

Heeft u een echo of veel galm in uw badkamer en wilt u daar vanaf? Een akoestisch plafond kan uitkomst bieden. Ons akoestisch plafond is een spanplafond met een geluidsabsorberende laag. Deze laag wordt achter het spanplafond geplaatst, waardoor u hier zelf niets van terugziet. Het resultaat zult u echter zeker horen!

Verlichting

Wil je lekker relaxen in bad met sfeerverlichting en muziek of heb je goede verlichting nodig voor je make-up? Wij kunnen verlichting, in verschillende kleuren, achter uw plafond verwerken. Dit zorgt voor een optimale sfeerbeleving en wordt door veel mensen als een waardevolle toevoeging gezien. Een lekker bad was nog nooit zo ontspannend!

Een badkamer plafond van Plameco

Zoals u in de vorige alinea’s al heeft kunnen lezen is Plameco specialist op het gebied van plafonds. Ook voor badkamers hebben wij meerdere oplossingen zoals het vochtbestendige spanplafond en de eventuele toevoeging van een geluidsabsorberende laag.

Hopelijk hebben we u met deze blog kunnen inspireren en helpen bij het inrichten van uw badkamer. Bent u benieuwd geraakt naar de mogelijkheden van een Plameco spanplafond? We horen graag van u! Neem vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen wij u alles over de mogelijkheden.


Badkamer plafond

Woonkamer plafond

Keukenplafond

Spanplafond ideeen badkamer
 
Spanplafond in de woonkamer
 
Spanplafond inspiratie keuken
 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"