Wat zijn de voordelen van plafondelementen aan je plafond?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Wat zijn de voordelen van plafondelementen aan je plafond?

Een plafond hoeft echt niet meer alleen strak te zijn. Door plafondelementen toe te voegen, kunt u een ruimte een persoonlijke touch geven. Wat is er allemaal mogelijk op dat gebied en waarom zou u plafondelementen gebruiken?

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om één of meerdere elementen aan uw plafond toe te voegen. We lichten er een aantal voor u uit.

Zwevende plafondelementen

Met zwevende plafondelementen bedoelen we plafonddelen die los van elkaar worden opgehangen. Ze worden voornamelijk gebruikt in grote, hoge open ruimtes om zo de akoestiek te verbeteren. En het ziet er ook nog eens mooi uit. Deze plafondelementen zijn er in alle soorten en maten. Van rechthoeken tot fantasievormen.

Spanplafond met zwevend element

Decoratieve plafondelementen

Onder decoratieve plafondelementen verstaan we de versieringen in de vorm van rozetten, medaillons, sierlijsten en dergelijke. Dit zijn allemaal elementen die de ruimte sfeer en stijl geven. Vaak wordt dan aan de klassieke stijl gedacht, maar dat hoeft zeker niet. U kunt ook juist voor modern of landelijk gaan door de juiste elementen te kiezen.

Spanplafond met decoratieve elementen

3D plafondelementen

Wilt u echt een eyecatcher in uw woning of bedrijfspand? Speel dan met 3D plafondelementen. Hierbij kunt u denken aan elementen die op verschillende hoogtes hangen, zoals kubussen en verlichting.

Spanplafond met 3D plafondelementen

Drie redenen om plafondelementen te gebruiken

Bent u nog niet helemaal overtuigd van het nut van plafondelementen? We geven u drie redenen waarom u er wel voor ‘moet’ kiezen.

1. Verbetering van de akoestiek

Dit geldt vooral voor grote, hoge en open ruimtes, zoals kantoortuinen of een horecazaak in een oud herenhuis. Door de hoogte kan de akoestiek niet goed zijn, waardoor het kan galmen of een ruimte niet prettig aanvoelt. Door plafondelementen te gebruiken wordt de ruimte gebroken, kan geluid makkelijker weerkaatsen en voelt het prettiger aan. Natuurlijk kunt u ook een verlaagd plafond plaatsen, maar dat is vaak zonde van de sfeer. Door zwevende plafondelementen te gebruiken, kunt u blijven genieten van de hoogte en toch de akoestiek verbeteren. Een win-win situatie!

2. Creëren van sfeer

Een strak plafond kan heel mooi zijn, zeker als u voor een moderne uitstraling gaat. Toch kunt u met de juiste plafondelementen sfeer creëren die naadloos aansluit bij de uitstraling van de ruimte. Ga voor strakke lijsten met LED verlichting voor een moderne sfeer, kies voor klassiek met bewerkte rozetten en sierlijsten of ga voor art deco met een in delen verlaagd plafond. Welke sfeer u ook wilt, met plafondelementen kunt u dat zeker bereiken.

3. Geef de ruimte een persoonlijke touch

Sfeer en uitstraling is natuurlijk al heel persoonlijk, maar het kan nóg persoonlijker. Bijvoorbeeld door een foto of bepaalde kleur als plafondelement te gebruiken. Ook voor mensen met een creatief beroep kan het inspirerend werken als er een persoonlijk plafondelement wordt gebruikt. Denk aan skylines, natuurgebieden of afbeeldingen gerelateerd aan het werk dat u doet.

Wat kunt u met uw plafond?

In principe zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos met plafondelementen. Bij Plameco werken we intensief samen met verschillende leveranciers zodat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Onze plafonds zijn geschikt voor alle soorten plafondelementen én kunnen op elk gewenste plek opgehangen worden. Zo kunnen we hele mooie effecten creëren voor uw woning of bedrijfspand, ook met een eventueel verhoogd of verlaagd plafond. 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"