Welke kleur plafond kiezen voor een kinderkamer?

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Welke kleur plafond kiezen voor een kinderkamer?

De kinderkamer is vaak dé kamer in huis waar u uw creativiteit helemaal vrij kunt laten. U hoeft dan niet in het ‘gareel’ te blijven, maar kunt juist lekker gek doen met kleuren, inrichting en accessoires. In deze blog geven we u wat tips voor een toffe kinderkamer.

Plafondversiering van de kinderkamer

Uiteraard beginnen we met het plafond. U kunt er natuurlijk voor kiezen om deze saai en wit te maken. Jammer, want kinderen kijken nou eenmaal veel naar het plafond aangezien ze toch best wel wat tijd in bed doorbrengen. Daarom is het ook zo leuk om eens wat bijzonders te doen met het plafond.

Gekleurde plafonds

Een gekleurd plafond is altijd leuk. Kies voor felle, warme kleuren die bij uw kind passen. U kunt de kleur ook afstemmen op bijvoorbeeld de accessoires in de kinderkamer of het beddengoed. Zo zorgt u ervoor dat het toch één geheel blijft.

Kiest u voor een gekleurd plafond, zorg er dan wel voor de dat de muren en vloer een neutrale kleur hebben. Anders wordt de kamer veel te druk voor uw kind én lijkt de kamer optisch kleiner.

Plameco plafond kinderkamer

Verlaagde plafondelementen

Voor een bijzonder effect kunt u ook verlaagde plafondelementen aanbrengen in de kinderkamer. Kies voor een tafereel wat rustgevend is, maar tegelijkertijd ook boeiend genoeg is om naar te blijven kijken en over te fantaseren. Dat kunnen o.a. sterren en de maan zijn, wolken of bloemen. Ook gekleurde vlakken met verlichting zijn leuk.

Bent u creatief én handig? Maak dan een echt bijzonder plafond door bijvoorbeeld een laken te spannen als een soort circustent, span dikke touwen kriskras over het plafond alsof uw kind op een boot zit of hang netten op voor een junglekamer.

Plafondschildering

Wilt u geen verlaagde elementen, dan kan een plafondschildering ook een optie zijn om toch een bijzondere kinderkamer te creëren. Ook hiermee zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk aan de takken van een boom (helemaal leuk om een muurschildering te maken van een boom en de takken door te laten lopen over het plafond), een auto voor een stoere jongenskamer of een kasteel voor een echte prinsessenkamer.

Foto als plafond

Een andere optie voor de kinderkamer is een foto als plafond. Hoe u dat kunt realiseren? Met een spanplafond van Plameco. Een spanplafond is een kunststof doek die over uw huidige plafond wordt gespannen. Het voordeel is dat u binnen één dag een geheel nieuw plafond in uw kinderkamer. Elke foto kunt u op het doek laten drukken. Van spannende jungle of sprookjesachtig tafereel. Precies wat er bij uw kind past.

Fotoplafond in kinderkamer

Verlichting

Ook met verlichting kunt u een hoop doen om het plafond van uw kinderkamer een bijzondere uitstraling te geven. Heeft de kinderkamer een laag plafond, dan biedt een plafonnière uitkomst. Hiermee heeft u niet alleen een goede lichtbron, maar het licht weerkaatst ook tegen het plafond wat een leuk lichteffect geeft. Daarnaast zijn spotjes ook ideaal.   

Tips voor het inrichten van de kinderkamer

De kinderkamer is meer dan alleen het plafond. Daarom geven we u nog drie tips en adviezen waar u rekening mee kunt houden bij het inrichten van de kinderkamer.

  • Breng altijd kleur in de kinderkamer. Wit is te saai en bevordert niet de creativiteit van uw kind. Schilder bijvoorbeeld één muur in een felle, warme kleur en gebruik voor de rest een lichtere tint om wel rust in de kamer te houden.
  • Heeft de kinderkamer een hoog plafond? Schilder de muren dan niet in een egale kleur, dan voelt uw kind zich namelijk nog kleiner. U kiest beter voor bijvoorbeeld een lambrisering in verschillende kleuren om de hoogte te breken.
  • Zet de kamer niet te vol met meubels en speelgoed én kies voor multifunctionele oplossingen. Bijvoorbeeld een hoogslaper met daaronder een bureautje, een bankje dat tegelijkertijd een opbergkist is of een bed met lades. 

Roze kinderkamer met spanplafond


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"