plafond-systemen-opties

plameco plafonds, plameco decken, plameco ceilings

Welke plafond opties zijn geschikt voor mijn woning?

In een woning zijn er voor elke kamer meerdere opties voor het plafond. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar het is aan u om te beslissen welk plafond u het meest geschikt vindt voor de desbetreffende kamer. In deze blogs geven wij vijf voorbeelden van plafondsystemen die u in uw huis kunt laten installeren en geven we u voorbeelden ter inspiratie.

Vijf plafond-mogelijkheden voor in uw huis

Deze vijf mogelijkheden geven u inspiratie voor het plafondsysteem voor in uw eigen huis!

1. Spanplafond

Met een klemsysteem wordt het spanplafond aan uw huidige plafond gespannen. Het spanplafond is gemaakt van sterk en elastisch kunststof en wordt van wand naar wand gespannen. De kunststof wordt op maat gemaakt, dus kan het in vrijwel elke kamer geïnstalleerd worden. Het spanplafond zorgt ervoor dat het bestaande plafond niet meer zichtbaar is, wat ideaal is voor een wat ouder plafond met vlekken of scheuren erin.

Daarnaast is een spanplafond bestand tegen warmte en vocht en is het een bacterie- en schimmelwerend plafond. Dit maakt dat u een spanplafond zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat een spanplafond al binnen één dag gemonteerd is.

Een spanplafond is ideaal voor in de keuken, omdat deze goed bestand is tegen de warmte en vocht.

 

2. Akoestisch plafond

Heeft u een huis of kamer met veel galm? Dan is een akoestisch plafond voor u een echte aanrader. Een akoestisch plafond verandert niets aan de uitstraling van uw plafond, maar zorgt wel voor een duidelijke vermindering de galm en echo. Het plafond verandert tevens niets aan de sfeer, omdat deze achter een spanplafond wordt geplaatst. Het spanplafond zorgt dus voor de zichtbare sfeer in de kamer, het akoestische plafond voor de juiste verwerking van het geluid.

3. Fotoplafond

Een fotoplafond is een plafond met daarop een afbeelding naar keuze. Het geeft u de mogelijkheid om een kamer volledig naar eigen wens in te richten. Voorbeelden van een gepersonaliseerd fotoplafond zijn een sterrenhemel in uw slaapkamer of een afbeelding van de oceaan in uw badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met een fotoplafond kunt u altijd in uw favoriete omgeving zijn!

 

De fotoplafonds zijn zelfs tot vijf meter geheel naadloos. De afbeelding wordt voor uw plafond op het juiste formaat gesneden. Heeft u een plafond dat breder is dan vijf meter? Dan zorgt een koppelprofiel ervoor dat de overloop onzichtbaar is. Een fotoplafond komt nog beter uit de verf met verlichting achter het plafond.

4. Lichtdoorlatend plafond

Een lichtdoorlatend plafond kan alleen gerealiseerd worden bij een spanplafond of een fotoplafond. Licht dat achter een plafond vandaan komt creëert een natuurlijk lichteffect. Stelt u zich eens voor dat u een fotoplafond heeft van wolken en de blauwe lucht, en dat u daar plafondverlichting achter zet. U waant zich gelijk in de buitenlucht!

Een sterrenhemel creëren zonder een fotoplafond? Dat is ook prima mogelijk!

 

Denkt u eens terug aan het fotoplafond met sterrenhemel in uw slaapkamer, dat zou prachtig uitkomen met licht dat uit de sterren komt.

5. Verlaagd plafond

Een verlaagd plafond kan uw kamer een knusse en intieme sfeer geven. Het plafond wordt onder het huidige plafond gemonteerd, waardoor er een tussenruimte ontstaat. In deze ruimte kunt u kiezen voor een akoestisch plafond, maar ook voor een lichtdoorlatend plafond. Ook kunt u de kabels van de verlichting in het plafond wegwerken en kunt u zelfs geluidsapparatuur kwijt in de tussenruimte.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plafond in uw huis? Wij staan altijd voor u klaar; telefonisch op 0418-575040 en via de mail op info@plameco.nl. U kunt ook via de website vrijblijvend contact met ons opnemen.


Badkamer plafond

Woonkamer plafond

Keukenplafond

Spanplafond ideeen badkamer
 
Spanplafond in de woonkamer
 
Spanplafond inspiratie keuken
 


Terug naar het overzicht


Gratis onze brochure ontvangen of liever contact via de e-mail?
Vul dan onderstaande gegevens in en druk op "Verstuur"