FAQ – Veelgestelde vragen

plameco spanplafonds, plameco spanndecken

FAQ – Veelgestelde vragen

Hieronder treft u de meest gestelde vragen. 

De akoestiek in huis verbeteren kan inderdaad eenvoudig met spanplafonds van Plameco. Met het akoestisch plafond, dat is voorzien van geluidsabsorberend materiaal, verbetert u al in één dag de akoestiek in iedere gewenste ruimte. Het akoestische plafond van Plameco zorgt er voor dat het geluid niet wordt weerkaatst, maar wordt geabsorbeerd, waardoor het zal bijdragen aan een perfecte akoestiek in huis.

Omdat Plameco plafonds tevens op muren aan te brengen zijn, voorziet u eenvoudig uw gehele kamer van het geluiddempende akoestisch plafond. Ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer, zodat u heerlijk rustig kunt slapen. Maar ook voor in de badkamer, zodat u geen vervelende nagalm meer heeft door harde materialen.

Absoluut. Daarnaast zijn ze ook kleurvast, alg- en bacteriewerend én warmtebestendig. Hierdoor zijn Plameco spanplafonds tevens uitermate geschikt voor bijvoorbeeld sauna’s, stoombaden, zwembaden en zelfs voor buiten. Lees hier meer over de bestendigheid tegen vocht en schimmel van Plameco spanplafonds.

Jazeker! Spanplafonds van Plameco zijn vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor in iedere ruimte; dus ook buiten!

Dat kan zeker. Dit is vooral een leuke optie wanneer u voor een fotoplafond gaat. Zo kunt u eenvoudig een uitzicht op een indrukwekkende skyline van bijvoorbeeld een stad of een mooi Bounty-eiland in uw kamer realiseren. Maar u kunt zo ook gewoon iedere willekeurige (zelf gemaakte) design of afbeelding op uw muur laten bedrukken.

Tevens is het erg handig dat onze plafonds uit te breiden zijn met geluidsabsorberend materiaal (akoestisch plafond). Zo kunt u niet alleen uw plafond voorzien van geluiddempend materiaal, maar ook uw muren. Dit zorgt voor een optimale akoestiek in iedere gewenste ruimte.

Dat is zeker mogelijk! Met het zogenaamde ‘fotoplafond’ kunt u eenvoudig foto’s op uw plafond laten drukken. Het assortiment biedt een ruime keuze aan foto’s van bijvoorbeeld stranden, skylines en natuurlijke omgevingen. Maar u kunt ook gewoon een eigen foto of design gebruiken om precies de gewenste sfeer in huis te creëren. Aangezien Plameco plafonds voor een muur gespannen kunnen worden, is het bijvoorbeeld mogelijk om een fantastisch uitzicht op uw muur realiseren.

Plameco Spanplafonds zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Dit komt omdat Plameco spanplafonds antistatisch, vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend zijn. Hierdoor heeft u erg weinig omkijk naar uw plafond. Komt er toch vuil op, zoals vetspetters van het koken, dan veegt u dit er eenvoudig met een vochtige doek (en een druppel schoonmaakmiddel) vanaf. Wordt het plafond nog niet schoon? neem dan even contact op met uw lokale Plameco dealer.

Plameco spanplafonds voldoen aan de Europese brandveiligheidsclassificatie (EN13501-1) ‘B-s2, d0’ en mogen daarom zelfs in openbare ruimtes worden ingebouwd.

Onze spanplafonds zijn gemaakt van een elastische, hoogwaardige kunststof die is voorzien van verschillende coatings. De afgelopen 35 jaar hebben wij de samenstelling van onze plafonds flink doorontwikkeld, waardoor wij met onze spanplafonds een lange levensduur en behoud van kwaliteit kunnen garanderen.

Op dit moment telt Plameco ruim 180 vakbedrijven, verspreid over Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg.

Dit kunt u eenvoudig doen door de postcode-zoekfunctie te gebruiken op onze website. Deze is te vinden op de homepage en bij verkooppunten. Hier vult u uw postcode in, waarna u direct naar uw dichtstbijzijnde dealer geleid wordt.

Als u meer wilt weten over spanplafonds kunt u eenvoudig, ons contactformulier invullen, waar u een vraag kunt stellen of u terug kunt laten bellen. Een Plameco plafondspecialist zal u dan zo snel mogelijk te woord staan om u uitgebreid te informeren en uw vragen te beantwoorden.